یکی از پرکاربردترین مواد اولیه آشپزی پیاز می باشد . پیاز سفید به مراتب خوش طعمتر از پیاز قرمز می باشد اما برخی مزه شیرینتر پیاز قرمز را ترجیح میدهند . دستورالعملهای فراوانی برای پوست کندن پیاز وجود دارد . اینکه چگونه پیاز را پوست بکنید که اشکتان را در نیاورد . بقیه در ادامه ...
از اینکه از کبریت لای دندانهایتان استفاده کنید تا اینکه پیاز را در آب از پوست خود جدا کنید .
اما با همه این ترفندها اگر در هنگام پوست کندن پیاز اشک نریختید ، در مرحله خرد کردن مطمئنا اشکتان در خواهد آمد . پس از همان اول بگذارید اشک از چشمهایتان سرازیر شود . برای سلامتی چشمان شما نیز مفید است.
خرد کردن پیاز انواع مختلفی دارد : از نگینی و حقهای گفته تا ریز شده معمولی . بسته به اینکه چه میخواهیم بپزیم ، میتوانیم یکی از این انوع را انتخاب کنیم .
برای خرد کردن نگینی پیاز بهترین روش این است که یک بار پیاز را از وسط ( از ارتفاع ) به دونیم تقسیم کرده آنگاه هر قطعه را روی تخته بخوابانید ، سر و ته پیاز را زده و برشهای عمودی در هر نیمه ایجاد کنید . ( به طور متوسط چهار تا شش برش کافی است ) سپس برشهای عرضی هم اندازه بزنید .
در روش حلقهای پیاز درسته را روی تخته قرار داده و از عرض برش های لازم را بزنید .
در روش معمولی نیز تنها در اندازه قطعات پیاز با روش نگینی فرق دارد .
جهت رنده کردن پیاز هم بهتر است انتهای پیاز را نزنید چون باعث میشود هنگام رنده کردن لایههای پیاز از هم جدا شود و پراکنده شود .
منبع : بیتوته