طرز تهیه آش شلغم به همراه مواد اولیه در ادامه مطلب.
شلغم متوسط : سه الی چهار عدد
پیاز داغ : به میزان دلخواه
عدس پخته شده : نصف پیمانه
برنج : دو یا سه قاشق غذاخوری
سبزی خرد شده : مقداری ( شوید ، تره ،جعفری ، گشنیز )
نمک و فلفل و زرچوبه : به میزان لازم
آب گوشت : مقداری
طرز تهیه ی آش شلغم:
برنج را حدود نیم ساعت با مقداری آب می گذاریم تا کاملا دانه آن برود ( اگر از خرده برنج استفاده شود زودتر دانه آن میرود و آش بهتر می شود ) سپس عدس پخته و سبزی ها و ادویه ها و آب گوشت را اضافه کرده و می گذاریم تا جا بیفتد، شلغم ها را نگینی کرده همراه با پیاز داغ درون آن ریخته و مجدد می گذاریم تا هم شلغم ها بپزد و هم آش جا بیفتد.